155ДГ“Веселина“2 – носим те винаги в сърцата си!!!

155ДГ“Веселина“2 – носим те винаги в сърцата си!!!

В  двора на  ДГ№155“Веселина“2 бе монтиран 6-метров пилон с българския трибагреник. Знамето бе  издигнато под звуците на българския химн на 26 юни от г-жа А.Стоянова – представител на родителския актив на четвърта група „Мечо Пух“ в присъствието на децата  от групата, родители, учители, директор и квартална общественост.

Поставянето на пилона с българското знаме е подарък от родителите на Випуск 2022, група“Мечо Пух“

По стара традиция семействата на завършващите четвърта възрастова група оставят спомен на детската градина – символ на принадлежност към мястото, откъдето децата тръгват за големия живот.

Всеки випуск има свой облик, свои постижения и стремежи, а това, което определя специфичния облик на четвърта група“Мечо Пух“ като цяло е взаимодействието с родителите.  От това взаимодействие  се раждат уюта, здравината, успехите и усещането за семейство и втори дом, наречен“Веселина“155.

Випуск 2022 ще се запомни и като випуск с много специално отношение към българската памет и традиции – със знанията за историята, празниците, народните песни, танци и най-вече с  примера и завета от нас, възрастните –  да помним откъде идваме, какви сме всъщност и как се учим на приятелство, уважение  и добро.

Ръководството на ДГ“Веселина“155 и учителите изказват своята гореща благодарност на всички родители от четвърта група „Мечо Пух“ за направеното дарение. Приемаме българския трибагреник с ясното съзнание за свободата и  силата, необходими ни да създаваме дълбока и нравствена култура в поколенията, чийто път тръгва от нас. Изпълнени сме с радост и гордост!

На нашите възпитаници пожелаваме с много обич и надежда успешен полет в бъдещето!