Партньорите от  Великобритания, Швеция Румъния Турция и Испания по Проект „Коменски” посетиха ДГ 155 „Веселина“
ДГ 155 „Веселина“ е детска градина, която през 2012 год. има спечелен Проект по Програма „Училищни партньорства „Коменски”
с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиране от Европейските социални фондове на Европейския съюз. На тема: „Екологично възпитание на децата от предучилищна възраст” под мотото „Да приведем нещата от вън на вътре”
В периода от 22.03.2014 г. до 27.03.2014 г. детското заведение беше домакин на поредна среща на партньорите. В програмата  включихме представяне на София – кандидат за Европейска столица на културата, запознаване с културните ресурси и историческите забележителности. Наши гости бяха 22 учители и директори на училища и детски градини и 12 ученика.
Водени от Амбицията  да спечелим уважението на водещи в Европейския съюз страни ние  представихме Столицата и детското заведение. По време на срещата  посетихме Боянската църква, Историческият музей,  Храм Паметник ”Александър Невски” църквата „Света София” и всички забележителности в центъра на София. Проведохме среща с Директора на Дирекция „Образование” СО г-жа Мария Минчева, среща с Кмета на Район „Слатина” г-жа Наталия Стоянова и представители на Районната администрация . Работните срещи по дейностите на Проекта се провеждаха в детското заведение. С помощта на родителите и целия екип на детското заведение успяхме да покажем най-доброто от работата ни с децата. Наши съмишленици и партньори бяха и екипа на 109 ОУ с директор г-жа Лили Теодосиева. Те активно участваха в срещата и представиха училището пред  Румънските ученици. Благодарим на всички, които ни помогнаха при организацията и изпълнението на програмата. Лично изказваме най-сърдечни благодарности на г-н Чобанов зам.кмет на СО, на г-н Иво Маринов директор на Общинско предприятие ”Туристическо обслужване”, на фондация „Конференция на Асоциацията по международно право – България” с представител г-н М.Ганев, на районната администрация Район „Слатина” и на всички родители, които ни подкрепяха и помагаха през цялото време.