В групата по футбол основната цел на обучението е да решава оздравителни, образователни и възпитателни задачи. В резултат на приложената методика, децата придобиват технически умения, усъвършенствали са физическите си качества и проявяват голяма любов към футбола и спорта.

Заниманията се провеждат по групи 8-12 деца два пъти седмично с треньори от ДФК“Лъвчетата“. Всички те имат необходимата квалификация за работа с 3-7годишни, имат педагогически и треньорски футболен ценз от НСА, като допълнително се обучават и усъвършенстват съобразно изискванията на теорията и практиката. В традиция са се превърнали спортните празници, които се правят по случай Деня на детето – 1 юни. През лятото се организира спортна академия в периода от 1 юни до 15 септември. В нея децата спортуват и се забавляват под ръководството и грижите на треньорите в клуба.

В предучилищната възраст се поставят основите на добро здраве и правилно физическо развитие на децата, усъвършенства се двигателната дейност и започва развитието на физическите качества.